Boot Features

Ons doel is om iedere (type) skiër te voorzien van de beste skiboots, afgesteld op niveau en pasvorm voor de best mogelijke prestaties! Van Race georiënteerd tot de all day skiboot. Wij voeren als innovatief marktleider maarliefst 7 verschillende leesten en bieden een legio van verstel-en aanpassingsmogelijkheden.

Last, not least
De leest van een skiboot is een van de meest belangrijke onderdelen van een skischoen. De volgende 4 factoren bepalen de pasvorm van een skiboot:

1. Voorvoetbreedte
2. Hielbreedte
3. Enkelbreedte
4. Instaphoek

 • THE NEW "VOLUME" DIMENSION
  De new volume dimension (aangeduidt met cc, bijvoorbeeld 1800) kunt u het beste vergelijken met de kofferbak ruimte van een auto.

 • HEAD leesten

  RD 1500 cc (HEAD racing team)
  Deze leest is ontwikkeld ism Bode Miller en blinkt uit in de ultieme sluiting om de voet voor de best mogelijke prestaties.

  RD 1800 cc (HEAD racing team - Jon Olsson)
  Onze nieuwe expert leest voor de race en free riders die een perfecte balans zoeken om iedere dag voluit te kunnen gaan.

  N100 FCS (100 mm) 1900 cc
  Zeer precieze pasvorm voor professionele en expert skiërs voor high performance (zonder het comfort uit het oog te verliezen).

  M103 FCS (103 mm) 2000 cc
  Comfortabele pasvorm gecombineerd met precizie met de focus op performance en comfort.

  WP 1950 cc
  100% damesleest voor die dames die zich verder willen ontwikkelen en veel van een skiboot durven vragen. De WP 1950 cc is de enige 100% by women for women leest in de markt.

  C 104 (104 mm) 2100 cc
  Deze leest biedt naast een gemakkelijke instap een perfecte aansluitende pasvorm om ook sportief te kunnen skiën (de meest gewaardeerde (HEAD) leest ter wereld)!

  EC106 (106 mm) 2200 cc
  Extreem comfortabele leest ontwikkeld voor diegene die de gehele dag comfortable willen skiën (voor, tijdens en met APRÈS skiën).

 • HEAD FLEX INDEX
  De skistijl, niveau, gewicht en kracht van een skiër bepalen samen welk type schoen het beste aansluit bij hem of haar. HEAD inversteert in research en developpment om voor iedere type skiër de ideale skiboot te kunnen bieden. Een van de belangrijkste factoren is de Flex index.

  Bij de Flex index zijn 2 factoren van belang;
  1. De kracht die wordt uitgeoefend op de schoen (komt de voorwaardse flex overeen met de gegeven druk door de skiër).

  2. Elke skiboot heeft een vastgestelde flex index, variërend van 150 (Raptor 150 = zeer stijf) tot 50 (junior skiboot = zacht).

 • DOUBLE POWER VELCRO
  Voor de aansnoering van de velcro (klitte)band gebruikt HEAD de double power velcro voor een dubbele aantrekkingskracht voor de optimale sluiting van de skiboot.

  Double Power: de lengte van de band kan worden aangepast om de schoen wijd(er) of strak(ker) aan te snoeren.

 • BUCKLE UP FOR COMFORT

  Instep Adapt Buckle
  De instep adapt buckle is ontwikkeld zodat de skiër het drukpunt van de buckle kan verplaatsen.

  Double Power Buckle
  De double power buckle zorgt ervoor dat de hefboom van buckle 100% langer wordt zodat maar de helft van de kracht gebruikt hoeft te worden om de schoen/buckle te sluiten (zeer gemakkelijk in een beweging te sluiten en los te maken).

  Supermacro Ratchet
  Geeft 28 mm meer (ver)stelmogelijkheden bij 1 druk op de knop voor de ideale afstemming!

  Memory buckle
  De door u afgestelde stand wordt onthouden, u hoeft deze buckle maar één keer af te stellen (deze buckle is zelfs met winterhandschoenen gemakkelijk te sluiten!).


  HEADLINERS
  Alle binnenschoenen/voeringen van HEAD bestaan uit vochtregulerende en anti-bacteriële materialen.

  PRO Liner
  Met een dunne, ondersteunende laag van een thermisch vervormbare voering, neemt de Pro liner de anathomische vorm van de skiër aan. De verstelbare tong en optionele veters bieden een perfecte fixatie.

  SuperHeat 3 /HeatFit High Performance/ HeatFit
  De SuperHeat 3 en de HeatFit High Performance/ HeatFit
  voeringen passen zich bij warmte om uw voeten aan (rond de hiel, enkel , tong en zool).


  SHOCK BUMPER
  De zachte PU shock bumpers absoberen trillingen en nemen de impact bij harde landingen weg.

  HEAD Women's Boots
  De Dream boots beschikken over alle eigenschappen om high perfomance te skiën mogelijk te maken voor dames. Ook hier geldt, specifieke 100% by women - for women aanpassingen; Flex index, lagere schoen en achterspoiler, specifiek damesvoetbed, stand en hielversteviging.